O legendă a fotbalului, la Universitatea Politehnica Timișoara

130

Universitatea Politehnica Timișoara a primit vizita legendarului fotbalist Marcel Răducanu, care a avut o întrevedere cu rectorul instituției. Profesorul Viorel Șerban, un adevărat susținător al sportului în general și a celui din UPT în special.

În cadrul întâlnirii s-au pus bazele unei colaborări a școlii de fotbal pe care Marcel Răducanu o deține la Dortmund, în Germania, cu Universitatea Politehnica Timișoara.
Anual, celebrul fotbalist organizează la Timișoara Campusul Marcel Răducanu pentru copiii din toată țara, doritori să învețe tainele fotbalului de la un maestru al acestui sport.

Anul acesta este cea de-a șasea ediție, iar cei mai buni au șansa de a participa la un stagiu de pregătire la Școala de Fotbal Marcel Răducanu de la Dortmund. Odată stabilită această colaborare cu Universitatea Politehnica Timișoara, antrenamentele se vor desfășura la baza Știința.

Marcel Răducanu a fost desemnat Fotbalistul Român al Anului 1980 și este o glorie a Borussiei Dortmund. S-a născut la 21 octombrie 1954, la București. S-a afirmat la Steaua și apoi în naționala României (21 de selecții și 3 goluri), marcând unul dintre golurile istoriei în victoria a „tricolorilor”, 2-1 cu Anglia în 1980.

În anul următor a ales să „rămână” în Germania Federală, unde trăiește și azi. Cariera de jucător și-a încheiat-o la Zürich, în 1990. Din anii 90 a deschis o școală de fotbal la Dortmund, participând, de-a lungul timpului, și la competiții juvenile în Timișoara. A fost unul dintre antrenorii care l-au șlefuit pe Mario Götze, marcatorul unicului gol al finalei CM 2014, Germania – Argentina 1-0.

LĂSAȚI UN MESAJ