12.9 C
Timișoara
vineri 29 septembrie 2023

O clădire din Timișoara, cu un trecut faimos, rămâne ,,în aer” din cauza statutului ei patrimonial

AdministrațieO clădire din Timișoara, cu un trecut faimos, rămâne ,,în aer” din...

Situația clădirii în care funcționează Palatul Copiilor din Timișoara este, în continuare, incertă. După situația tensionată din toamna anului trecut, când instituția a fost la un pas de evacuare, autoritățile continuă să întârzie să ofere soluții pe termen lung.

Incertitudinea este dificilă, însă cele aproape 50 de cercuri continuă, spune directoarea Palatului Copiilor din Timișoara, Lavinia Jurcan.

“Pe calea dialogului, am ajuns să primim o păsuire și să rămânem în acel spațiu, să fim asigurați că până în momentul în care se va găsi o altă variantă, vom rămâne tot acolo. Prin urmare, ne descurcăm în actuala situație, fără să știm ce se va întâmpla, cu promisiuni și cu ajutor, din partea celor care sunt în măsură să ne ajute, că se depun toate eforturile pentru a găsi un spațiu care să ne fie potrivit activităților noastre și, până la urmă, potrivit unei instituții care nu reprezintă doar un oraș reședință de județ, reprezintă un județ”, spune Lavinia Jurcan.

Acum, Palatul Copiilor Timișoara își desfășoară activitatea într-un cămin, care aparține Liceului ”Azur”, dar aici posibilitățile sunt limitate.

Pe de altă parte, conducerea institut’iei a reușit să obțină un punctaj bun, în cadrul unui proiect PNRR, care va permite dotarea unui laborator de informatică, în incinta clădirii.

Sursa: http://www.radiotimisoara.ro

Alte subiecte :

Citește și :