O bucată din A1 se scufundă, din nou! Circulaţia, restricţionată la 60 km/oră

80
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a decis restricţionarea circulaţiei pe autostrada A1 Sebeş-Sibiu, din cauza unor tasări într-o zonă cu probleme deja cunoscute din judeţul Sibiu, între Cunţa şi Sălişte.

Practic, în zona respectivă, între Cunţa (Alba) şi Sălişte (Sibiu), s-a lăsat asfaltul, cel mai probabil din cauza unor alunecări de teren la adâncime. Compania de drumuri a stabilit la 60 kilometri la oră, viteza maximă admisă pe ambele benzi de circulaţie. Problemele se înregistrează la kilometrul 276 al autostrăzii.
”Având în vedere apariţia unor tasări la corpul autostrăzii A1, Sibiu – Sebeş ( km 276), calea 1, banda 2, în zona Sălişte, s-a luat decizia restricţionării circulaţiei la 60 km/h pe ambele benzi de circulaţie.”, au precizat reprezentanţii CNAIR.

CNAIR a trimis în zonă o echipă de specialiști care să vadă cât de serioasă este problema.

Ca soluţie temporară şi rapidă se va freza stratul de asfalt în două straturi şi se va reface îmbrăcămintea asfaltică, pentru a pune drumul în siguranţă.
Segmentul de autostradă Sibiu-Sebeş face parte din autostrada Orăştie-Sibiu şi a fost deschis circulaţiei în anul 2014. În 2015 au apărut probleme pe acest lot, ceea ce a făcut necesară demolarea şi reconstrucţia unui sector de 200 de metri, perioadă în care circulaţia a fost întreruptă şi deviată pe DN1.

Sursa: adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ