O, brad frumos, unde te aruncă lumea?

454

Românii sunt persoane grăbite și agitate. După frenezia de cumpărături ce a început cu mult timp în urmă și a culminat cu agitația fără seamăn din preajma Crăciunului, acum apare o altă agitație. A fost o grabă de a cumpăra și împodobi bradul. Clipele lui de glorie au cam trecut și acum cu aceeași grabă începe marea debarasare.

Din partea regiei de specialitate ce se ocupă cu îndepărtarea deșeurilor a avut amabilitatea să dea câteva sfaturi și lămuriri Livian Hotico.

Ca în fiecare an, după ultima sărbătoare majoră a iernii, de Sfântul Ion, se așteaptă și brazii să apară pe lângă pubelele de gunoi. Se recomandă ca aceștia să fie grupați pe platformele pentru pubele. Acolo unde nu permite locul se pot lăsa lângă carosabil, de asemenea grupați în grămezi și nu răsfirați în zeci de locuri. Rugămintea este de a nu încurca circulația pietonilor de pe trotuare și, evident, nici a mașinilor. De săptămâna viitoare, probabil chiar de luni, lucrătorii de la Retim vor trece la adunarea aceastor brazi.
Din experiența anilor trecuți se estimează că fenomenul va dura circa o lună. Fiecare ține pomul de Crăciun în casă cât are chef, nu sunt reglementări în acest sens. S-au pomenit cazuri de brazi ce apar pe la pubelele de gunoi chiar și în luna mai.

Cum în acestă perioadă s-au consumat cantități sporite de vinuri, spumante sau simple, beri și multe băuturi carbogazoase este bine de reamintit că aceste recipiente trebuie strânse separat de gunoiul menajer și depozitate în containerele special destinate selectării deșeurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ