Numărul pacienților infectați cu coronavirus, în ușoară creștere. Care este situația în vestul țării

  92
  Grupul de Comunicare Strategică a anunțat ultimul bilanț cu numărul românilor infectați cu noul coronavirus. Până astăzi, 1 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 19.398 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 13.426 au fost declarate vindecate și externate.
  În județul Timiș sunt, luni, 506 persoane infectate cu coronavirus. În Arad au fost raportați 697 pacienți, iar în Carațș-Severin îmbolnăvirile stagnează de zile bune, fiind tot 112 cazuri de COVID-19.

  Totodată, până acum, 1270 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș, Olt, Ilfov, Harghita, Tulcea și Buzău, au decedat.

  De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 141 de noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 159 de pacienți.

  Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.424 de persoane. Alte 90.292 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

  Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 443.252 de teste.

  LĂSAȚI UN MESAJ