Număr record de elevi la cea de-a VI-a ediție a manifestării Politehnica Timișoara – un pas spre viitorul tău!

144

Sute de elevi au umplut, vineri, 5 aprilie 2019, Auditoriumul Centrului de Conferințe al UPT, la deschiderea evenimentului „Politehnica Timișoara – un pas spre viitorul tău”.

Manifestarea, ajunsă deja la cea de-a VI-a ediție, se adresează elevilor de liceu și vizează informarea și familiarizarea lor cu mediul universitar, în scopul asigurării unei mai bune tranziții a absolvenților de liceu spre învățământul superior și orientarea lor către o carieră de succes.

Circa 1500 de elevi din toată țara și din Republica Moldova (un record de participare) vin la Universitatea Politehnica Timișoara, unde vor avea ocazia să cunoască mediul universitar tehnic timișorean, oferta de studii a Politehnicii, vor putea să-și verifice cunoștințele în domeniile de interes prin participarea la concursurile organizate de facultăți, vor lua contact cu cei care sunt deja studenți și vor cunoaşte îndeaproape orașul Timișoara.

În cadrul deschiderii festive, moderatorul evenimentului, rectorul Universității Politehnica Timișoara, prof.univ.dr.ing. Viorel-Aurel Șerban, a prezentat facilitățile pe care le oferă UPT, atât pentru studiu, cât și pentru petrecerea timpului liber, îndemnându-i pe viitorii studenți să se alăture familiei Politehnicii, să devină studenți de frunte ai UPT, să învețe, dar să se și bucure de cea mai frumoasă perioadă a vieții. Prorectorul responsabil cu problemele studenților și cu cele de învățământ, conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan, le-a explicat elevilor importanța pregătirii pentru cariera pe care vor să o urmeze, în timp ce Florin Ciocan, reprezentant al mediului economic și membru în Comitetul Director al UPT, le-a prezentat tinerilor perspectivele de carieră pe care le au ca absolvenți de învățământ superior tehnic, el însuși fiind absolvent al Politehnicii timișorene.

Reprezentantul studenților din UPT, Claudiu Grozăvescu, le-a urat bun-venit viitorilor colegi și i-a îndemnat să se bucure de zilele petrecute la Timișoara.

Elevii, din clasele IX – XII, din județele Alba, Argeș, Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Caraș-Severin, Cluj, Dolj, Gorj, Hunedoara, Harghita, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Timiș, Vâlcea și din Republica Moldova, vin să participe la cele 8 concursuri naționale organizate de facultățile din cadrul UPT.

În premieră, în acest an, competițiile sunt organizate în două weekend-uri consecutive.

Astfel, în zilele de 6 aprilie 2019, începând cu ora 9:00 se vor desfășura următoarele concursuri:
• Concursul de Arhitectură „Hans Fackelmann” – Facultatea de Arhitectură și Urbanism
• Concursul național de idei „Environmental Protection-Smart and Sustainable Generation; – Facultatea de Chimie și Ingineria Mediului
• „Construcțiile: tradiție și viitor” – Facultatea de Construcții
• Concursul profesional de idei „Intelligent Electricity Generation” – Facultatea de Electrotehnică și Electroenergetică
• „Managementul și marketingul piramidei” – Facultatea de Management în Producție și Transporturi
• Concursul de aptitudini în domeniul mecanic și mecatronic – Facultatea de Mecanică.

După o săptămână, în 13 aprilie, începând tot cu ora 9:00, se vor desfășura
celelalte două concursuri:
• Concursul de matematică „Valeriu Alaci” – Facultatea de Automatică și Calculatoare și Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale
• Olimpiadele Comunicării – Facultatea de Științe ale Comunicării.

Ocupanții locurilor I, II și III de la fiecare dintre cele 8 concursuri se pot înscrie la Universitatea Politehnica Timișoara fără a mai susține concurs de admitere.

Costurile pentru transportul, cazarea și masa elevilor și a profesorilor însoțitori sunt suportate de către Universitatea Politehnica.

LĂSAȚI UN MESAJ