Nu ți-ai curățat gheața de pe trotuar, atunci plătești amendă! Vezi ce sancțiuni a dat Poliția Locală

137

Poliția Locală Timișoara a trecut la aplicarea de sancțiuni în cazul proprietarilor de imobile din oraș care nu au curățat gheața formată pe trotuare, punând astfel în pericol de accidentare cetățenii care trec prin zonă.

Astfel, un număr de cinci asociații de proprietari de pe str. Timocului Bl 27, Timocului nr. 23 și 25, precum și de pe str. Iuliu Grozescu Bl. T 28 și T 29 s-au ales cu sancțiuni contravenționale conform HCL 371/2007 modificată deoarece nu au luat măsuri de îndepărtare a gheții formate în fața imobilelor de locuit.

De asemenea, în cursul zilei de miercuri, alte 57 de persoane fizice și juridice au fost somate să ia măsuri de curățare a gheții.

De la debutul iernii și instalarea temperaturilor scăzute au fost aplicate în total peste 300 de somații, cei somați conformându-se celor impuse.

Poliția Locală Timișoara face din nou apel la cetățeni și la reprezentanții societăților comerciale să dea dovadă de spirit civic și să ia măsuri de curățare a trotuarelor pentru a evita nu numai sancționarea, cât mai ales posibilele accidente la care sunt expuși cei care circulă prin zonă.

Nu uitați că, potrivit HCL 371/2007 modificată, atât cetățenii, asociațiile de locatari, cât și reprezentanții instituțiilor și ai societăților comerciale au obligația să îndepărteze zăpada și gheața ori de câte ori este necesar de pe trotuarele din dreptul imobilelor de locuit sau pe care le folosesc în alte scopuri.

De asemenea, au obligația și de a îndepărta țurțurii când aceștia se formează la acoperișuri. Sancțiunile pentru persoane fizice se încadrează între 500 și 1.500 lei, iar pentru persoane juridice sunt între 1.500 și 2.500 lei.

Acțiunile continuă și în perioada următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ