Nu primim bani prea mulţi de la Guvern în 2017. Grindeanu promitea centură, centru intermodal şi racord la autostradă

1836

Judeţul Timiş nu este, nici anul acesta, fruntaş în ceea ce priveşte alocările bugetare de la nivel central. Nu suntem însă chiar pe ultimul loc şi nici nu ne putem plânge că primim “0” lei. Dar nici Guvernul timişeanului Gridneanu nu are de gând să susţină cu sume enorme economia şi dezvoltarea judeţului.

Potrivit primelor date despre configuraţia bugetului naţional, judeţul Timiş primeşte bani pentru echilibrarea bugetului şi pentru reabilitări de drumuri judeţene. Cu o structură de 1.200 de kilometri drumuri judeţene, Timişul are cea mai lungă reţea judeţeană din ţară. Pentru modernizarea, menţinerea şi reparararea şoselelor din vest, Executivul are de gând să aloce aproape 9,5 milioane de lei. În ceea ce priveşte sumele care se trimit anul acesta de la Bucureşti pentru echilibrarea bugetelor judeţene, în visteria CJT vor intra 57,8 milioane de lei.

Ce alţi bani mai vin în Vest?

Pentru modernizări de drumuri, anul acesta, Guvernul Grindeanu va aloca pentru regiunea de vest a ţării, în total, aproape 30 de milioane de lei. Caraş-Severinul primeşte mai mult ca Timişul, mai exact 9,7 milioane de lei; Aradul încasează 9,3 milioane de lei, iar Hunedoara, un judeţ sărac şi cu drumuri destul de proaste, ia 10,6 milioane de lei.
Pentru echilibrarea bugetelor, Vestul primeşte, în 2017, 233 de milioane de lei. Caraş-Severin se bucură de o alocare de 65,4 milioane de lei, Aradul de 50,9 milioane de lei şi Hunedoara de 58,8 milioane de lei.

Proiectul de buget publicat de Ministerul Finanaţelor este la prima “strigare”. Miercuri el va fi dezbătut de Guvern şi apoi va merge în Parlament pentru votul final.

LĂSAȚI UN MESAJ