Care este cauza incendiului izbucnit duminică seara la Spitalul de Psihiatrie din Gătaia

398

A fost un incendiu violent aseară în judeţul Timiş, la spitalul de psihiatrie din Gătaia. Focul a mistuit întreaga clădire în doar câteva minute.

Nu au existat victime, deoarece pacienţii şi personalul au fost evacuaţi înainte ca focul să se extindă. Pompierii au intervenit cu şase autospeciale şi au lichidat incendiul, însă acoperişul clădirii a fost distrus, ca şi o parte din echipamentul medical. O listă completă a pagubelor va fi făcută publică în curând.

Când a izbucnit incendiul, în pavilion se aflau 25 de pacienţi netransportabili. Angajaţii spitalului au reuşit să-i scoată pe toţi din saloane înainte ca focul să cuprindă încăperile. De teamă ca flăcările să nu se extindă, au fost evacuaţi şi pacienţii din pavilionul vecin, în total 60 de persoane.

Imobilele au toate avizele necesare. În luna decembrie, pompierii au verificat spitalul şi s-au declarat mulţumiţi de respectarea regulilor legate de prevenirea incendiilor.

Potrivit reprezentanților ISU Banat, focul a izbucnit din cauza neizolării coșului de fum, iar pe acoperiș existau elemente combustibile. De asemenea, tavanul era din trestie și stuf.

LĂSAȚI UN MESAJ