Nu iese pasenţa Coltermului. Robu retrage proiectul ce impune racordarea blocurilor noi la rețeaua de termoficare

124

Pasenţa Coltermului, prin care încerca să mai facă un profit de pe urma investitorilor, nu a ieşit. Primarul Timişoarei a realizat că propunerea care obliga dezvoltatorii imobiliari să îşi racordeze noile clădiri la Colterm este ilegală şi a retras proiectul. Nici dezbaterea nu va avea loc.

Adio, centrale de apartament? Vezi ce le pregăteşte primăria investitorilor imobiliari

După multe discuţii în spaţiul public şi o dezbatere anunţată pentru miercuri, 24 mai, administraţia timişoreană a realizat că nu poate forţa proprietarii de noi locuinţe colective să se înscrie la sistemul centalizat de termoficare şi astfel să îi oprească să îşi instaleze centrale de apartament sau alte sisteme ecologice de încălzire.

„Am retras astăzi (n.r. miercuri) proiectul de hotărâre de Consiliu Local privind Regulamentul serviciului public de alimentare cu energie termică în municipiul Timișoara, publicat pentru dezbatere publică, constatând că el are prevederi inacceptabile din punctul meu de vedere! E aberant să fie obligați proprietarii noilor clădiri să se racordeze la COLTERM! Ei trebuie doar să afle care este oferta COLTERM, dar nimeni nu poate decide în locul lor cum își asigură agentul termic!”, a transmis primarul, pe Facebook.

Tentativa a fost o încercare de rotunjire a veniturilor Colterm. Aşa cum se cunoaşte, datoriile regiei sunt de peste 100 de milioane de lei, iar abonaţii se tot răresc. Timişorenii preferă centrale de bloc sau de apartament pentru că agentul termic din sistemul centralizat este scump şi, de multe ori, casele oamenilor sunt reci în plină iarnă.

LĂSAȚI UN MESAJ