Noutăți de pe lotul 4 al autostrăzii Lugoj – Deva. Video

650
Lucrările de pe lotul 4 al autostrăzii Lugoj – Deva au fost în prim plan în ultima perioadă, după ce o parte din Dealul liliecilor s-a prăbușit. Au urmat apoi acuzații la adresa CNAIR și a proiectantului pentru că nu ar fi fost făcute studiile necesare. Acum, DRDP Timișoara prezintă situația de pe șantier.
Potrivit celor de la drumuri, a început turnarea zidului de sprijin pentru dealul problematic.
”În ultima parte a lunii octombrie, pe Lotul 4 al autostrăzii #A1 Lugoj – Deva, echipele antreprenorului s-au concentrat pe joncțiunea lotului cu autostrada Deva – Orăștie. În această zonă, a început așternerea stratului superior de fundație, din BSC, și a primului strat de asfalt (AB2). La versantul Șoimuș, continuă lucrările de realizare a zidului de sprijin din pământ armat pe zona de rambleu, respectiv zidul de sprijin din beton armat fundat pe coloane pe zona de debleu.
Totodată, se lucrează intens la umpluturile ambelor culei a viaductului care urcă pe versantul Şoimuş, se fac ultimele retușuri la viitorul Centru de Întreținere, precum și foarte multe lucrări de siguranță rutieră (montare panouri fono-absorbante și parapet direcțional) și pentru asigurarea scurgerii apelor”, transmite DRDP Timișoara.
Stadiul lucrărilor de realizare a celor 22 de kilometri de autostradă este de peste 90%. CNAIR promite inaugurarea la finalul acestui an, dar specialiștii de la Pro Infrastructură susțin că acest lucru este imposibil și că de fapt vom circula pe lot abia în vara lui 2019.

 

În ultima parte a lunii octombrie, pe Lotul 4 al autostrăzii #A1 Lugoj – Deva, echipele antreprenorului s-au concentrat pe joncțiunea lotului cu autostrada Deva – Orăștie. În această zonă, a început așternerea stratului superior de fundație, din BSC, și a primului strat de asfalt (AB2). La versantul Șoimuș, continuă lucrările de realizare a zidului de sprijin din pământ armat pe zona de rambleu, respectiv zidul de sprijin din beton armat fundat pe coloane pe zona de debleu. Totodată, se lucrează intens la umpluturile ambelor culei a viaductului care urcă pe versantul Şoimuş, se fac ultimele retușuri la viitorul Centru de Întreținere, precum și foarte multe lucrări de siguranță rutieră (montare panouri fono-absorbante și parapet direcțional) și pentru asigurarea scurgerii apelor.

Publicată de DRDP Timişoara pe Joi, 1 Noiembrie 2018

LĂSAȚI UN MESAJ