Noul cod vamal în dezbaterea agenților economici din Timiș VIDEO

481

Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Timiș, sub egida Instituţiei Prefectului Judeţul Timiș, în colaborare cu Direcţia Regională Vamală Timişoara și în parteneriat cu Asociaia Română de Logistică, a organizeat astăzi o manifestare extrem de utilă pentru firmele românești care lucrează în relații comerciale cu țările din Uniunea Europeană și nu numai, seminarul-dezbatere cu tema: „Legislaţia vamală începând cu 1 mai 2016. Noul Cod Vamal Unional”.

Începând cu 1 mai 2016 intră în vigoare Noul Cod Vamal al Uniunii Europene. Agenții economici implicați în operațiuni de comerț exterior sunt direct afectați de noile prevederi legislative. Înțelegerea acestor schimbări, implementarea lor corectă și din timp este esențială pentru România, poartă de intrare a bunurilor necomunitare către Europa Centrală și de Est” spune Gabriel Moldovan, Director executiv, Direcţia Regională Vamală Timișoara.
Noile reglementări vamale unionale au fost prezentate de Cristina Haibach, consilier superior, Biroul Reglementări Vamale, Direcţia Regională Vamală Timişoara. O altă temă utilă, Auditarea privind obţinerea certificatului AEO a fost dezvăluită participanților de Carmen Goia, consilier superior, Biroul Supraveghere şi Control Vamal Fiscal, Direcţia Regională Vamală Timişoara. În fine, Marius Gaiță, Customs Operations Expert, Euroccoper a vorbit despre Codul Vamal al Uniunii vs. Codul Vamal Comunitar și Simplificări pentru Operatori Economici Autorizați (AEO), iar Mihai Petre, Senior Manager, Customs & Global Trade, Deloitte Tax a încheiat manifestarea cu o altă temă de interes: Impactul noului cod vamal asupra garanțiilor și bunurilor aflate într-un regim vamal suspensiv.

Concluzia a tras-o, după sesiunea de întrebări, Gabriel Moldovan, Director executiv, Direcţia Regională Vamală Timișoara: ”seminarul s-a dovedit foarte ultil pentru agenții economici care lucrează în relația cu țările din Uniunea Europeană și nu numai. Principalul beneficiu este eliminarea birocrației prin simplificarea regimului vamal, pentru că peste 20 de formulare care acum se depun pe hârtie, în timp vor fi depuse în format electronic”.

LĂSAȚI UN MESAJ