Noul Ambasador UVT Liberty Marathon este Camelia Potec

69

În 2020, la a treia ediție a UVT Liberty Marathon, noul Ambasador al competiției anuale este Camelia Potec, campioană olimpică la natație (aur 2004, Atena, 200 m liber), multiplă campioană mondială și europeană la natație, deținătoare a peste 200 titluri naționale și a mai multor recorduri.

„Mulțumesc Universității de Vest din Timișoara pentru plăcerea și onoarea de a deveni ambasador al UVT Liberty Marathon 2020. Chiar dacă sunt olimpică la natație, promovez toate sporturile și mișcarea sănătoasă, astfel că sunt deosebit de bucuroasă pentru că pot promova un eveniment sportiv atât de important, printre cele mai importante din vestul țării. Sportul înseamnă sănătate, iar în contextul acestor zile, în care riscurile epidemice sunt tot mai alarmante, cred că avem un motiv suplimentar de a face o pledoarie și mai hotărâtă pentru sport”, a spus Camelia Potec.

Ediția din acest an a UVT Liberty Marathon va avea loc în 24 mai, fiind, așa cum deja s-a consacrat, o competiție adresată alergătorilor experimentați, dar și tinerilor sau copiilor aflați la prima experiență de alergare la un maraton. Cele două categorii de curse, cronometrate (42km, 21km) și necronometrate (14km, 7km, 4km, 2km, cursele copiilor), permit fiecărui alergător să aleagă provocarea potrivită. „În edițiile precedente am cumulat experiențe deosebit de valoroase, care ne vor ajuta să trecem la un nivel superior, odată cu ediția din acest an. Bilanțul primelor două ediții cuprinde: peste o mie de participanți, la prima ediție, respectiv o mie cinci sute, la a doua ediție, consolidând anul trecut o statistică deja de amplitudine mare: peste 10.000 km alergați; premii în valoare de pese 10.000 EUR, aducând evenimentul la unul dintre cele mai mari bugete pentru premii la nivelul țării, peste 20.000 de fotografii din timpul evenimentului, peste 350 kg fructe pentru competitori; 4 zone de entertainment și muzică pentru alergători și susținători, într-o atmosferă de festival”, spun organizatorii.

„Pentru 2020 ne propunem să atingem un nivel de peste 2000 de participanți, peste 15.000 km alergat, dar ne pregătim și pentru începerea demersurilor pentru omologarea evenimentului sportiv și calificarea maratonului pentru ca să devină un eveniment internațional de referință pentru iubitorii acestui sport, poziționând Timișoara pe harta internațională a maratoanelor de șosea”, mai adaugă reprezentanții UVT.

LĂSAȚI UN MESAJ