Noua Dreaptă, în locul Poliţiei. Activiştii vor grupuri cetăţeneşti împotriva hoţilor din tramvaie

131

Tot mai mulţi timişoreni se plâng autorităţilor că le sunt furate bunurile din buzunare sau genţi atunci când circulă cu tramsportul în comun. Noua Dreaptă vine cu o soluţie. Vrea să înfiinţeze grupuri cetăţeneşti care să patruleze în tramvaie pentru a opri hoţii din buzunare.

Membri Noua Dreaptă au depus sesizări la Inspectoratul de Poliţie Timiş şi la Poliţia Locală prin care le cer oamenilor legii să ia măsurile necesare pentru a opri fenomenul de furt din buzunare în mijloacele de transport în comun. În caz contrar vor lua ei măsuri, iar grupurile formate din cetăţeni îi vor pune la punct de hoţi.

„Am precizat că în cazul în care în următoarea perioadă se va semnala în continuare prezenţa hoţilor de buzunare în libertate, nestingheriţi de nici o autoritate cu atribuţii în ordinea publică, partidul nostru va face toate demersurile pentru organizarea unor grupuri cetăţeneşti care vor încerca să dea un plus de siguranţă călătorilor care folosesc mijloacele de transport în comun din Timişoara”, mai spun cei de la Noua Dreaptă Timiș.

În urmă cu două sptămâni, conducerea Primăriei Timişoara recunoştea faptul că numărul plângerilor în acest caz este mare. Soluţia găsită de municipalitate este instalarea camerelor video în toate tramvaiele din oraş. În prezent singurele mijloace de transport pe şine care beneficiază de acest tip de supraveghere sunt cele două tramvaie modernizate.

„Este foarte greu să fie prinși hoții. Am avut o discuție cu consilierul meu personal pe acest subiect, Ionuț Nasleu, el trebuia să stea de vorbă cu domnul Goia (n.r. Ioan Goia, directorul RATT), pentru a monta în tramvaie camere video cu suficiență rezoluție și unghi de vizibilitate încât să putem să îi prindem pe acești hoți. Ca să îi protejăm pe cetățeni, recurgem la o soluție mai ieftină care și ea poate avea eficiență considerabilă. Camerele video ne ajută să îi prindem. Din supravegherea video culegem informațiile care pot fi folosite apoi de polițiști pentru a-i prinde apoi în flagrant”, declara, acum două săptămâni, Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

LĂSAȚI UN MESAJ