Nou pod peste Bega! Lucrările încep în 2017-VIDEO

907

Timişoara va avea un nou pod peste Bega. Vorbim despre unul ce va fi construit în prelungirea străzii Jiul. Studiul de fezabilitate a fost întocmit, urmând să se realizeze proiectul tehnic cu detaliile de execuţie. Potrivit edilului-şef al Timişoarei, lucrările vor demara, fără doar şi poate, anul viitor.

Costurile nu au fost stabilite exact, urmând să rezulte din proiectul tehnic. Există însă o estimare a costurile pentru două variante.

„Estimările sunt de două milioane şi un pic şi de trei milioane de euro. Sunt două variante: una e mai seacă şi una mai artistică. Nu o voi alege pe cea seacă, eventual le resping pe amândouă dacă nu îmi plac. Vreau o varinată care să şi arate bine. Vor fi patru benzi rutiere, două pe sens, piste de biciclete şi trotuare pe ambele sensuri”, a declarat Nicolae Robu.

Autorităţile vor plăti lucrările din banii bugetului local. Primarul este indignat că în Timişoara nu s-au mai construit poduri de 50 de ani, deşi în ultimii ani bugetul a fost acelaşi. Aşa că Robu vrea să extindă proiectul şi să mai construiască alte trei poduri: în zona Solventul şi ILSA peste Bega şi unul peste Behela.

06-plan-de-situatie-proiectat-solutia-2

07-dgen-solutia-2

LĂSAȚI UN MESAJ