Nou deces în vestul ţării din cauza gripei. Mai multe spitale din țară, în carantină

325
gripa porcina

Un nou deces din cauza complicaţiilor la gripă a fost anunţat, luni dimineaţa, de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT). Numărul total a ajuns la 21, iar ultimul deces a avut loc în vestul ţării.

Un bărbat de 67 de ani din judeţul Bihor a murit, luni, după ce s-a îmbolnăvit de gripă şi a făcut complicaţii. Acesta nu era vaccinat antigripal şi suferea şi de alte probleme de sănătate.

Vă reamintim că, tot luni dimineaţa, la Arad, a murit o femeie din aceeaşi cauză. În ţară sunt înregistrate 300 de cazuri noi de gripă.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, în ţară sunt mai multe spitale în carantină din cauza gripei. Focare sunt în Iaşi, Cosntanţa şi Bucureşti, iar unităţile sanitare aflate în carantină sunt Spitalul Clinic „Victor Babeş” şi Institutul Naţional de Boli Infecţioase Prof. Dr. Matei Balş.

Potrivit ministerului Sănătăţii, în cabinetele medicale mai există peste 135.000 de doze de vaccin antigripal, iar de la începutul sezonului rece, au fost imunizate peste 800.000 de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ