Proba orală la limba şi literatura română nu a reprezentat un motiv de îngrijorare pentru liceenii din Timișoara-video

275

Luni, 12 februarie, de la orele 09.00, a fost susţinută evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română denumită şi Proba A a primei sesiuni a Bacalaureatului 2018. Proba A va continua şi mâine, 13 februarie. În zilele de 14 şi 15 februarie, va urma evaluarea orală în limba maternă. Proba D care presupune evaluarea competenţelor digitale se va desfăşura în zilele de 16, 19 şi 20, urmând ca în 21 şi 22 februarie să se desfăşoare Proba C, acea evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă străină.

Elevii de clasa a XII-a povestesc că au aflat despre schimbările programului de desfăşurare a Bacalaureatului, s-au pregătit pentru prima probă din această sesiune şi că, în general, probele orale nu prezintă un grad foarte mare de dificultate. Un avantaj ar fi, cred aceştia, că au mai mult timp de pregătire pentru probele scrise care se vor susţine în luna iunie. Liceenii declară că nu îi influenţează cu nimic noile schimbări.

Conform calendarului, prima probă scrisă  va fi la disciplina “Limba şi literatura română” ce va avea loc în data de 25 iunie. Apoi, urmează proba la “Limba şi literatura maternă” programată în 26 iunie, iar proba obligatorie a profilului se va susţine în data de 27 iunie. Ultima probă scrisă, la alegerea profilului şi a specializării se va desfăşura în 28 iunie. În data de 4 iulie vor fi afişate rezultatele examenelor, dar se pot depune şi contestaţii între orele 12.00 şi 16.00. Afişarea rezultatelor finale se va produce în 9 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ