Nou apel de finanțare pentru reabilitarea de monumete. Cum pot timișorenii pot beneficia de program 

23

Institutul Național al Patrimoniului tocmai a lansat un nou apel de proiecte finanțate prin Timbrul Monumentelor Istorice pentru reabilitări. Timișorenii pot și ei cere bani pentru a-și restaura casele vechi.

„După două sesiuni intense desfășurate în mai-iulie 2020 și ianuarie-martie 2021, proprietarii de monumente istorice au din nou ocazia de a solicita sprijin pentru intervenții de urgență (punere în siguranță, intervenții ante și post dezastru) sau pentru elaborarea documentației tehnico-economice pentru intervenții viitoare de conservare-restaurare.

În plus, pot fi înscrise proiecte de lucrări de întreținere și reparații în cadrul celor două sub-programe tematice Roșia Montană, patrimoniu mondial în pericol, respectiv Timișoara, Capitală Europeană a Culturii”, aflăm de la autoitățile centrale.

Timișorenii au la dispoziție și un birou special pentru reabilitări. În Piața Traian, în palatul Ștefania, arhitecții le stau la dispoziție pentru a-i ghida în tot procesul în urma căruia se pot obține finanțări de la Primăria Timișoara pentru restaurări.

LĂSAȚI UN MESAJ