UPDATE: Patru școli din Timiș, cu aproape 5.000 de elevi, trec în on-line din cauza frigului

133

Patru școli din Timișoara au cerut să treacă la educația on-line din cauza frigului din clădiri. Potrivit Inspectoratului Școlar Timiș, vorbim despre aproape 5.000 de elevi care nu vor mai merge fizic la ore pentru că sălile de clasă nu sunt încălzite corespunzător.

Astfel, au trecut în on-line Liceul Teoretic Grigore Moisil, Școala Generală nr 19, Școala Generală nr. 16 și Colegiul Ana Aslan.

„Am discutat cu autoritățile locale, nu de acum, ci de aproape de câteva luni. De luni, s-au făcut probe în toate punctele termice din oraș. Furnizarea agentrului termic este la o temperatură scăzută pentru că durează încărcarea instalațiilor. Probabil că în cateva zile se va regla această situație. Dacă se va regla elevii vor reveni la școală. Situația persistă de zeci de ani. Suntem obișnnuiți să înfruntăm frigul la debutul anului școlar, după luna septembrie”, a declarat Marin Popescu, inspectorul școlar general din Timiș.

Inspectorii școlari au discutat cu directorii unităților de învățământ și sunt mai mulți care se plâng de condițiile termice din clase. În aproape jumătate din săli temperatura este sub 20 de grade Celsius. Situația a fost semnalată și Ministerului Educației.

Update: Căldura va ajunge în toate școlile din Timișoara în această săptămână

Cei aproximativ 5.000 de elevi din cele 4 școli din Timișoara care învață de acasă din cauza frigului vor reveni în bănci săptămâna viitoare. Asta spune viceprimarul Ruben Lațcău.

Acesta a explicat că în acele unități de învățământ nu a ajuns agentul termic din cauza lucrărilor de modernizare a sistemului de distribuție Colterm, care se vor încheia până duminică.

Angajații Colterm merg în toate școlile din oraș pentru a identifica problemele în furnizarea căldurii, un proces care a fi trebuit făcut în vară, înainte de începerea cursurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ