Noi reguli pentru crescătorii de porci. Nu mai pot intra în coteţul animalelor decât dacă îşi dezinfectează încălţămintea

22

Noi reguli pentru crescătorii de porci. Oamenii nu mai pot intra în coteţul animalelor decât dacă îşi dezinfectează încălţămintea în prealabil. Ori… se descalţă. Nici de hrănit nu-i mai pot hrăni cum o fac de sute de ani, cu resturi alimentare. Sunt noile reguli pe care ANSVSA vrea să le impună.

Măsurile, care sunt încă în dezbatere publică, nu au fost primite cu zâmbetul pe buze, pentru că oamenii spun că unele dintre ele par cel puţin ciudate. Prima măsură se referă la faptul că oamenii nu mai au voie să se intre în adăpostul animalelor, al porcilor, fără să fie dezinfectată sau schimbată încălţămintea. Următoarea regulă este cea legată de alimentaţie. Toată lumea ştie că de sute de ani, porcilor li se dau resturile alimentare. Acum trebuie doar furaje sau boabe.

O altă regulă, o altă nouă prevedere, este legată de faptul că în gospodării va fi interzisă, conform acestui proiect care va fi în dezbatere, reproducerea. Regulile sunt în dezbatere publică şi vor fi aplicate după ce proiectul va fi publicat în Monitorul Oficial.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ