Noi cozi la ieșirea din țară spre Ungaria. Se stă chiar și peste 150 de minute

15

Persoanele care tranzitează Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II și care călătoresc cu autoturisme, microbuze sau autocare aşteaptă cel puţin 150 de minute pentru ieşirea din ţară şi 60 de minute pentru a intra în România.

Motivul principal îl reprezintă implementarea unei noi aplicaţii la controlul de frontieră de către partea ungară, fapt care afectează încă de marţi şi traficul greu.

Potrivit aplicaţiei online de monitorizare a timpilor de aşteptare la graniţe, de pe site-ul Poliţiei de Frontieră, la PTF Nădlac II sunt deschise trei artere de ieşire şi trei de intrare în ţară pentru traficul uşor, dar se întregistrează un ‘număr mare de autoturisme prezente la verificările de frontieră’ şi ‘lipsă de personal din partea autorităţilor de frontieră maghiare’.

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad au adăugat că traficul uşor este afectat, la fel ca traficul greu, şi de implementarea unei noi aplicaţii la controlul de frontieră de către partea ungară.

Pentru a doua zi consevutiv există coloane de autocamioane pe autostrada pan-europeană, înainte de ieşirea din ţară prin Nădlac II. Conform datelor de pe site-ul Poliţiei de Frontieră, aici se aşteaptă minimum 360 de minute pentru formalităţile de trecere a graniţei în Ungaria, iar la Nădlac I se aşteaptă 70 de minute.

LĂSAȚI UN MESAJ