Noapte de foc pentru pompierii militari reșițeni. Foto

560

Forțele Detașamentului de Pompieri Reșița au intervenit pe parcursul nopții trecute la 4 incendii, trei de vegetație uscată și unul la un complex de locuințe din Reșița.

Incendiul de vegetație izbucnit pe raza comunei Lupac – localitatea Clocotici se manifesta pe o suprafață de aproximativ 65 ha, cu mai multe focare la distanțe mari unul față de altul. Un alt incendiu de vegetație se manifesta pe o suprafață de 800 m2 în zona cartierului Secu din Reșița, iar al treilea pe o suprafață de 3000 m2 pe DN 58B – cartier Moniom. Pentru lichidarea acestor incendii s-a intervenit cu pliciurile și lopețile din dotare, din cauza terenului accidentat care nu permitea accesul autospecialelor. Cauza probabilă de producere a fost, la toate aceste incendii, focul deschis în spații deschise.

În jurul orei 03.44, trei echipaje de stingere și unul SMURD s-au deplasat de urgență pe str. Laminoarelor din Reșița pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un complex de locuințe – imobil cu 4 apartamente. La momentul sosirii forțelor de intervenție, incendiul se manifesta violent, cu flacără, și emana fum gros și înnecăcios din cauza materialelor de construcție cuprinse de flăcări. Au fost evacuate 5 persoane, din care 1 copil, iar unei persoane i-a fost acordat prim-ajutor de urgență la fața locului, deoarece acuza stare de amețeală pe fondul inhalării de monoxid de carbon. Victima a refuzat, însă, transportul la spital.

Incendiul, provocat se pare, de un scurtcircuit electric, a distrus în totalitate una din locuințele imobilului și a afectat acoperișul unei alte locuințe pe o suprafață de 5m2. Prin intervenția promptă a pompierilor militari, incendiul a fost localizat în scurt timp, și s-a împiedicat propagarea acestuia la celelalte locuințe din cadrul imobilului, precum și la sediul și arhiva Centrului de Afaceri din Reșița. Valoarea estimativă a bunurilor salvate se ridică la 1.000.000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.