Nimic nu este bine din ce face partidul de la guvernare, crede Alina Gorghiu-VIDEO

276

Senatorul liberal de Timiș Alina Gorghiu a profitat de apropierea Sfintelor Paști pentru a transmite colegilor de partid urări de bine și gânduri luminoase. După care repede totul s-a transformat într-o critică dură a guvernării PSD. Singura alternativă văzută de politician este evident doar partidul liberalilor ce ar trebui să încheie lungul proces de unificare început acum doi ani.

„Mai avem circa două luni până când vom încheia la nivel național, prin alegerea unui președinte unic, drumul la care am pornit acum doi ani, cel a fuziunii dintre cele două mari partide ale dreptei românești: PNL și PDL. A fost un drum greu, sinuos, întârziat uneori de noi sau de faptul că unele decizii nu au fost luate la timpul lor.

Dar indiferent de ceea ce scrie în ziare, indiferent de ceea ce spun adversarii politici realitatea este doar una: noi suntem acum singurii care mergem pe drumul unificării iar toate celelalte partide balansează între vechii şi actualii preşedinţi, au parte de lupte interne, duse politic, în unele cazuri chiar și prin tribunale.

A fost un proces lung, dar eu am toată încrederea că viitorul va arăta că a meritat. Trebuie să fie aşa!

Au trecut circa 100 de zile de guvernare PSD și vedem că această coaliție de stânga este extrem de limitată în idei și soluții. Cei care o conduc au ales să joace numai pe terenul populismului, al promisiunilor fără sfârșit și al unei campanii electorale care nu se mai termină.

Guvernarea PSD este un fel de campanie electorală care începe din nou în fiecare dimineață. Într-o zi se promite dublarea salariilor. Altă zi, altă promisiune: vouchere de vacanță sau câte două norme de hrană. Se anunță că se va depune o lege prin care salariile vor fi majorate de la 1 iulie. Dar mai mult de anul viitor. Sau din 2022. Dar apoi legea nu se mai depune.

Din păcate nu se guvernează. Nu se mai discută despre măsuri reale și luate la timp pentru IMM-uri, pentru mediul de faceri, pentru a crea locuri de muncă, pentru infrastructură, pentru echilibrul bugetar, pentru sprijinirea primarilor, pentru apărare chiar și pentru o soluție serioasă pentru salarizarea în sectorul bugetar.

Poate că atunci când au anunțat primele măsuri populiste la începutul guvernării liderii PSD au crezut că vor putea continua la nesfârșit cu lipsa de profesionalism, de expertiză, de responsabilitate …Ei bine, nu mai pot!

Modul în care PSD a gestionat problema legii salarizării este o culme a acestei incompetențe. Și, în plus, ceea ce s-a întâmplat este o jignire la adresa întregului sistem bugetar.

Salariații sunt amăgiți prin promisiuni care nu vor putea fi respectate. Iată că un deputat ALDE a declarat că legea salarizării a fost oprită pentru că de fapt nu sunt bani pentru majorările promise de la 1 iulie. Președintele Consiliului Fiscal contrazice și el previziunile PSD: impactul bugetar pe 4 ani nu va fi de 30 miliarde lei, cum spune Guvernul, ci de 50 – 60 miliarde. Iar acest impact nu poate fi susținut. Cel fel de miniștri sunt aceia care nu reușesc să calculeze impactul bugetar la o măsură atât de importantă ? Ce fel de parlamentari sunt cei care semnează cu sutele o astfel de inițiativă ?

De fapt, guvernarea nu mai știe ce trebuie să facă. Iar noi, ceilalți, am ajuns să ne temem că miniștri evident nepricepuți, precum ministrul de finanțe sau ministrul muncii, ar putea să ducă România mulți ani înapoi.

Este clar că există acum un risc real ca orice măsură, oricât de greșită și de nefastă pentru economie, să fie luată de PSD. Ar putea să încerce desființarea cotei unice de impozitare sau punerea sub semnul întrebării a sistemului de pensii administrate privat!

De aceea este clar ca lumina zilei că România are mare nevoie de o alternativă politică puternică și serioasă față de guvernarea PSD. Această alternativă nu poate fi oferită decât de PNL.

Un partid cu o culoare politică clară, cu o istorie de care toți ne mândrim dar și cu o forță în teritoriu foarte puternică, singura comparabilă cu cea a PSD.

Reclădirea organizațiilor locale trebuie să se facă prin voturile membrilor PNL care vor alege oameni de încredere pentru comunitățile lor locale și pentru organizațiile din care fac parte.

Aceștia sunt cei care au performat electoral și cei care o vor face în viitor!

Avem nevoie de fiecare membru, de fiecare liberal. Nimeni nu trebuie să plece din partid, dar eu cred că în funcțiile de conducere trebuie să fie în primul rând cei care au potențialul de a aduce voturi, de a fi validați prin lupta electorală în comunitățile lor.

Să nu uităm, în ultimul timp au venit alături de PNL mulți oameni foarte valoroși care nu au mai făcut politică. În multe locuri ei au candidat și au realizat performanțe. Alții nu au apucat să candideze dar în comunitățile lor ei sunt apreciați și vorbiți numai de bine. Nu trebuie să avem nici o ezitare în a le da acestor oameni un loc în față. Iar cei uzați, care nu au mai putut aduce nimic în plus pentru performanța partidului, ar trebui să stea puțin mai la margine.

Va fi timp în viitor să ne gândim la candidaturile pentru alegerile de la nivel național. Alegerile de astăzi și cele de săptămâna viitoare, dezbaterile de acum trebuie să fie dedicate problemelor cetățenilor din Timiș și din Timișoara dar și soluțiilor pe care PNL le va propune
Facem acum alegeri pentru ca PNL Timișoara să fie puternic și pentru ca PNL Timiș să fie puternic!

Întrebarea este care sunt cei mai buni și cei mai de încredere oameni pentru timișeni? Ce va propune PNL timișorenilor pentru a le face viața mai bună ? Acestea sunt întrebări la care doar membrii PNL pot da cel mai bun răspuns!

Îmi doresc să se impună candidații cei mai buni, dar fără să uite nimeni că suntem într-o sală în care toți suntem colegi. Dar trebuie să ştim că nimeni nu e de neînlocuit şi că surprize pot fi mereu!

După ce alegerile din cadrul filialei Timiș se vor încheia, este mare nevoie ca la nivel național această organizație județeană să devină o voce puternică a liberalismului românesc. Merită din plin acest lucru!

Iar Banatul are fără nici o îndoială un mesaj de transmis la nivel național pentru că este o parte a țării care a avut succes dar care are și proiecte mari de viitor.

De acum înainte PNL are nevoie de toată expertiza de care dispune în interior și de actori politici puternici, precum echipa PNL Timiș, care să ducă mesajele sale în fața cetățenilor.

Și de curajul de a asuma proiecte politice grele. În primul rând acela că dreapta trebuie să fie unificată. Nu este voie ca alegerile europarlamentare să ne găsescă fără o dreaptă articulată în jurul unor idei clare de guvernare.

Între aceste idei pun pe primul plan o idee valoroasă a liberalismului. Cetățeanul nu trebuie să fie prin nimic inferior sau supus statului. Nici în ceea ce privește o putere disproporționată care ar putea duce la abuzuri asupra contribuabililor și asupra firmelor în domenii precum impozitele dar nici în ceea ce privește o asistență socială care iarăși poate deveni disproporționată și în urma căreia cetățeanul devine un asistat dependent de anumiți lideri politici care se visează providențiali.

Abuzurile unor instituții de stat pe de o parte, populismul și demagogia pe de altă parte, acestea sunt cele două căi prin care statul poate slăbi drepturile și libertățile cetățeanului. Pe oricare dum s-ar porni, cetățățeanul poate deveni dependent și vulnerabil. De aceea noi, ca partid liberal, avem datoria să le combatem.

Și avem o serie de angajamente pe care ni le-am luat în fața cetățenilor și pe care trebuie să încercăm să le onorăm chiar dacă suntem în opoziție. Mă refer la o legislație care să întărească familia și să favorizeze natalitatea, la investiții în sănătate, la o legislație a răspunderii magistraților sau la impozite și taxe mai mici pentru firme, prin care statul să acopere, chiar dacă numai parțial, majorarea salariului minim”.

LĂSAȚI UN MESAJ