Valul de migranţi nu se mai opreşte! Zeci de transfugi capturaţi din nou la graniţe

198

Migranţii rămaşi în Serbia nu cedeză şi forţează în continuare graniţele ţării noastre. În ultimele 24 de ore poliţiştii de frontieră din vestul ţării au capturat 34 de tranfugi care încercau să intre în Timiş prin vămile Moraviţa şi Oraviţa.

„Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moravița, judeţul Timiș, au desfăşurat acţiuni specifice pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma cărora au depistat, pe direcţia localităţilor de frontieră Gherman, Percosova si Butin, patru grupuri de persoane, adulți și minori, care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia spre interiorul ţării.

În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit că cei în cauză sunt în total 33 de cetățeni pakistanezi și irakieni, respectiv 24 de adulți, cu vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani și 9 minori, cu vârste între 1 și 17 ani”, transmite Poliţia de Frontieră Timişoara.

Și poliţiştii de frontieră din cadrul Poliției de Frontieră Oravița, judetul Caras-Severin, au depistat, în apropierea localităţii de frontieră Forotic, un cetățean străin, care nu îşi justifica prezenţa în zonă, acesta fiind preluat şi transportat la sediul instituţiei pentru cercetări. În cadrul verificărilor, s-a stabilit că este din Pakistan, în vârstă de 28 de ani.

Migranţii au fost duşi la sediile Poliţiei de Frontieră, unde au declarat că doresc să ajungă în ţări din Europa de vest.

Totodată, vor fi anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.