„Niciodată nu a mai fost o listă atât de complexă la alegeri” crede noua alianță USR PLUS Video

195

Politicienii serioși nu lasă pe ultima zi pregătirile pentru alegerile cele mai apropiate, ce vor fi în luna mai. Atunci populația va fi întrebată despre cei ce vor pleca să ne reprezinte în forul de la Bruxelles. Au început activitățile pentru a maximiza șansele la acele locuri. Dar scrutinul pentru parlamentarii euro nu este altceva decât o pregătire sau o avanpremieră a ce va mai urma ulterior.

Aplicând principiul că acolo unde sunt doi … „sunt mai mulți de unul” adică cresc forțele, formațiunile USR și mai noua apariție +PLUS, au hotărât o alianță electorală ce va duce la o strânsă conlucrare. Au fost avute în vedere puncte de vedere comune politice dar și afinități doctrinare. Încă sunt locuri în ambele formațiuni. Toți cei ce vor o implicare pentru schimbarea feței politice românești sunt așteptați fie să se înscrie, fie să ia parte ca voluntari în diverse activități. Va prima buna intenție și pregătirea profesională, și nu un eventual trecut politic.

Reprezentanții celor două partide au și încercat un pronostic. USR și PLUS Timiș mizează că vor avea cel puțin opt, sau poate, într-un scenariu optimist, chiar zece europarlamentari.

Până în acest moment se știu doi din liderii ce vor fi coordonatorii campaniei electorale. Aceștia sunt Cătălin Drulă și Vlad Voiculescu.

Pentru județul Timiș se are în vedere un scor electoral ce va depăși rezultatele celor de la PNL sau de la PSD. Deci locul unu în județ va fi al alianței ce a luat formă concretă abia în sâmbăta ce a trecut.

… echipele USR și PLUS vor lucra împreună în județul Timiș. Au fost deja formate echipele. Scopul nostru pe Timiș este să câștigăm alegerile, ca Alianța 2020 USR-PLUS să fie numărul unu la finalul alegerilor europarlamentare, să batem PNL și PSD. Suntem siguri că această alianță va fi locul unu pe Timiș. Vom duce o campanie profesionistă, vrem să profesionalizăm campania. Pe județul Timiș vor fi implicate toate cele 36 de filiale ale USR și toate comunitățile PLUS. Vom avea o campanie focusată nu doar pe Timișoara, ci care să ajungă în toate comunele din Timiș. Ne așteptăm să câștigăm alegerile. Pe oamenii care vor să se înscrie în politică, îi așteptăm… dacă vor doar ca voluntari să se implice, suntem deschiși. Avem cea mai performantă lista de candidați europarlamentari pe care a avut-o România până astăzi. Vor veni și în județul Timiș candidații. România nu a avut până acum așa o listă competentă cu candidați europarlamentari…”, a explicat cum stau lucrurile până în acest moment liderul Cristian Moș.

Dacă despre USR deja se cunosc destul de multe exemple de implicare în politica națională, unde au locuri în Parlament, mult mai puține se știu despre cei de la PLUS. Formațiunea a căpătat o formă oficială cu două luni în urmă. La noi în județ au reușit deja că atragă circa 450 de membri din care circa 300 din municipiul Timișoara. Jumătate din ei circa 150 sunt deja implicați în pregătirea campaniei europarlamentare. Iar aceste cifre nu sunt decât începutul.

Se dorește pe termen mai lung o schimbare totală a administrației locale, iar mai apoi, și a celei centrale.

Din partea noului partid PLUS și-a exprimat speranțele la o plasare bună Cătălin Șipoș.

Ne bucurăm să fim în alianță cu USR, pentru că suntem două partide tinere, PLUS a luat naștere acum două luni. În Timiș avem 450 de membri. În Timișoara avem peste 300, 100 fiind deja implicați în grupurile de lucru, fac parte din echipele de pregătire a campaniei pentru europarlamentare. Avem deja 30 de ani de la Revoluție și suntem alternativa pe care putem să o punem pe masă oamenilor. Sunt convins că alianța va fi una puternică și scorul va duce cât mai mulți europarlamentari”, a detaliat Cătălin Șipoș din intențiile lor. „Niciodată nu a mai fost o listă (de candidați) atât de complexă sunt de acord cei doi lideri.

LĂSAȚI UN MESAJ