Nici o zi fără migranți!

197

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Oravița, jud. Caraș-Severin, au depistat la frontiera cu Serbia 12 cetățeni din Irak și Siria care intenționau să intre ilegal în România.

În data de 07.05.2017, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Oravița au desfășurat o acțiune specifică pe linia combaterii migrației ilegale în zona de competență.

Astfel, polițiștii de frontieră au depistat 12 cetățeni străini constituiți în trei grupuri, în apropierea localităților de frontieră Mercina și Grădinari, județul Caraș-Severin, care nu își justificau prezența în zonă, aceștia fiind preluați și transportați la sediul instituției, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză, zece adulți și doi copii, sunt cetățeni irakieni și sirieni, adulții având vârste cuprinse între 20 și 60 de ani, iar copiii având vârste de 3 respectiv 4 ani. Persoanele în cauză au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia cu intenția de a ajunge în țări din vestul Europei.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

Totodată, au fost anunțate autoritățile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului și punerii în aplicare a acordului de readmisie.

LĂSAȚI UN MESAJ