Spitalul Judeţean de Urgenţă „Pius Brânzeu”, peste linia de plutire a funcţionalităţii-VIDEO

591

Situaţia la ora actuală în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Pius Brânzeu” Timişoara este foarte bună, atât din punctul de vedere al medicilor, cât și al asistentelor medicale. Din cele 24 de posturi scoase la concurs au fost ocupate în jur de 20. După ce va fi semnat contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate, şi restul posturilor vor fi scoase la concurs.

Conform statului de funcţiuni pe medici se stă de la foarte bine în sus, în sensul că doar 3-4 % din posturile de medici au fost libere, dar imediat posturile libere ale celor care pleacă sunt scoase la concurs.

„Din cadrul Colegiului Medicilor angajaţi ai UMF-ului, cu carte de muncă, medici universitari, la ora actuală nu există nici măcar unul din colegii mei care sunt angajaţi ai UMF-ului, de la asistent la profesor universitar, care să nu aibă o jumătate de normă în Spitalul Judeţean. Cu asta, din punct de vedere al medicilor, stăm bine”, a spus Marius Craina, managerul Spitalului Judeţean Timişoara.

Şi din punctul de vedere al asistentelor se stă deasupra liniei de plutire, cu o capacitate de peste 75%. Dar există o mare nedumerire şi chiar un semn de întrebare. Multe persoane care vin şi susţin concursul rămân pe posturi câteva luni, după care pleacă ori în străinătate, ori în altă locaţie.

Există însă şi lucruri care scârţâie. Se stă destul de rău la ocuparea posturilor de îngrijitoarele de curăţenie, ceea ce va duce la externalizarea curăţeniei în spital, aceasta urmând a se face de către o firmă specializată. Îngrijitoarele existente vor fi transferate pe o singură clădire a Spitalului Judeţean. În prezent Spitalul Judeţean din Timişoara are cu mult sub 50% din necesarul de îngrijitoare la curăţenie.

LĂSAȚI UN MESAJ