Nevoie urgentă de sânge la Centrul de Transfuzii Sanguine din Timișoara. Video

1047

Centrul de Transfuzii Sanguine din Timișoara face apel la populație pentru donarea de sânge, numărul donatorilor fiind în scădere cu 40% în luna septembrie.

“Necesarul minim ar fi 100 de donatori pe zi penru a asigura urgențele și toate intervențiile chirurgicale care sunt programate și din păcate, în luna septembrie ne-am confruntat cu o reducere de 40 la sută a numărului de donatori în condițiile în care au început școlile, au început și Universitățile și totuși donatorii nu și-au exprimat intenția de a dona. Cauza poate să fie multiplă. Poate fiind septembrie lumea și-a început activitatea, a fost și furtuna aceea care a produs tot felul de stricăciuni prin gospodării și probabil o parte din donatori s-au focusat pe repararea stricăciunilor. Din păcate, bolnavii din spitale au nevoie de sânge și noi avem nevoie de donatori.”, a afirmat Rodica Lighezan, directorul Centrului de Transfuzii Sanguine din Timișoara.

Caravane mobile pentru colectarea sângelui

Pentru a colecta cât mai mult, reprezentanții Centrului de Transfuzie Sanguină din Timișoara au început să organizeze caravane mobile. Astfel, se deplasează la sediile unor firme din oraș și recoltează de la angajați.

Persoanele care vor să doneze sânge trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 62 de ani, femeile, o greutate minimă de 55 de kilograme, iar bărbații, de 65 de kilograme.

“Facem un apel dacă donatorii aud și văd acest mesaj să vina să doneze. Este nevoie de sânge.”, a afirmat Rodica Lighezan.

În schimbul celor 450 de mililitri de sânge donați, persoanele primesc șapte bonuri de masă, o reducere de 50% la abonamentul RATT pe o lună, analize gratuite și o zi liberă de la locul de muncă.

sursă: televiziunea-medicala.ro

LĂSAȚI UN MESAJ