Bebeluș la un pas de moarte, după ce a căzut într-o râpă de zece metri! Foto

269

Doi copii și mama acestora au fost salvați de pompierii din Hunedoara, după ce s-au prăbușit cu mașina într-o râpă adâncă de la marginea Devei.

În cursul zilei de ieri, pompierii salvatori ai Detașmentului Deva au fost solicitați prin 112, pentru a interveni la un accident rutier produs pe strada Aurel Vlaicu care face legătura între Deva și complexul de agrement Căprioara.

Pompierii s-au deplasat urgent cu o autospecială de descarcerare grea, o autospecială mixtă și o ambulanță tip B2. Serviciul de Ambulanță Județean a deplasat la locul accidentului o ambulanță cu medic.

Salvatorii au descoperit în autoturismul răsturnat pe plafon, într-o râpă adâncă de aproape 10 metri, doi copii și mama acestora. Un bebeluș de 6 luni era prins în scaunul auto pentru copii, tip scoică, în timp ce un alt copil de 14 ani și mama erau poziționați cu capul în jos pe scaune, asigurați cu centurile de siguranță.

Pompierii au început evaluarea victimelor accidentului concomitent cu punerea autoturismului într-o poziție de siguranță și decuplarea bornelor bateriei pentru prevenirea izbucnirii unui incendiu. În ciuda rostogolirii repetate a autoturismului pe panta abruptă nimeni nu a fost încarcerat. Pompierii salvatori au reușit extragerea în siguranță a celor doi copii și a mamei din autoturism și au constatat cu surprindere că nu prezentau nici măcar o zgârietură.

Respectarea măsurilor de protecție în autoturism prin așezarea bebelușului în scaunul special pentru copii și prinderea acestuia în centuri și utilizarea centurilor de siguranță în cazul celuilalt copil și a mamei a prevenit producerea unei tragedii în familia aflată în mașină.

LĂSAȚI UN MESAJ