Nereguli la Victor Babeș date, din nou, în vileag pe Facebook

626

Tatăl unui băiețel de 3 ani susține că micuțul a fost internat într-un salon al Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara alături de un adult, iar în încăpere era praf și mizerie. Declaraţia bărbatului vine la câteva zile după amenda primită de spital din cauza condițiilor greu de imaginat.

Mădălin Gheorghe, tatăl unui băiat de trei ani și cinci luni, a postat mai multe fotografii pe contul său de Facebook realizate în salonul în care a fost internat cu fiul său timp de patru zile, la Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara.

Bărbatul susține că, din cauza numărului prea mare de bolnavi, copilul său a fost internat într-un salon al Secției de Boli Infecțioase, aflat la parter, alături de un adult.

“Este nebunie la acel spital, sunt foarte mulți pacienți. Luni, când a fost internat băiatul meu, s-au făcut 45 de internări. Mi s-a spus că necesită internare de urgență, pentru că era deshidratat și avea temperatură mare, fiind diagnosticat cu gastroenterocolită acută. Aproape trei ore am așteptat pe hol, pe un fotoliu, până au găsit unde să-l interneze, mi s-a spus că nu au locuri. Am fost puși într-un salon cu două paturi, în care mai era internat un adult, de 42 de ani. La un moment dat, în unele saloane, au fost internați și câte doi pacienți într-un pat, pe motiv că nu sunt locuri și vin mulți pacienți”, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, Mădălin Gheorghe.

De asemenea, timișoreanul susține că în salonul în care a fost internat băiatul său era mizerie, iar infirmierele făceau curat în “20 de secunde” în încăpere, dimineața, dând cu un mop murdar.

“Salonul în care am fost internați era groaznic, mizeria era la ea acasă, pânză de păianjen pe tavan, fire atârnate aiurea, praf de două degete pe mobilier. În salon erau două paturi înghesuite și un calorifer din fontă, după care erau bulgări mari de praf, cred că nu a fost niciodată curățat. Era o căldură atât de mare, încât noaptea a trebuit să dormim doar cu ușa deschisă, dacă deschideam geamul, ne mușcau țânțarii, nu era plasă la geam. Sub pat era o mizerie incredibilă, infirmiera venea dimineața cu un mop murdar și în 20 de secunde dădea cu el în salon și pleca. Toată stima pentru medicii care lucrează acolo, dar restul personalului, infirmiere și asistente, lasă de dorit. Nu poți să ieși cu șlapii de spital afară prin noroi, apoi să vii pe secție”, a afirmat Mădălin Gheorghe.

Timișoreanul spune că băiatul său a fost externat, joi, urmând ca tratamentul să-i fie administrat de acasă.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara, medicul Virgil Musta, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că băiatul de trei ani a fost internat în același salon cu un adult pentru că salonul cu copii cu enterocolită era plin și oricum în acesta erau cazate doar mame cu copii.

“În salonul cu enterocolită erau internați copii cu mame. În acest caz, nu a dorit să rămână mama cu băiatul, ci tatăl. În trecut, au mai fost tot felul de probleme când au fost cazați tați cu mame. Și atunci l-am internat pe un salon de adulți tot cu enterocolită, de două paturi. Nu-i puteam oferi un salon doar pentru el. Am ales această variantă pentru că erau bărbați. Varianta cealaltă era să nu internăm tatăl și nu era în regulă, deoarece copilul era mic. Noi nu avem saloane separate pentru tătici și pentru mămici, stau împreună cu copilul. S-a mai întâmplat să se pună bărbați cu femei în același salon și nu a ieșit bine. De obicei, rămân mamele cu copiii mici, doar că în acest caz a rămas tatăl. Într-adevăr, a fost pus într-un salon de adulți pentru că pe secția de copii de boli infecțioase, pe lângă că e plin, salonul de enterocolită era cu aparținători mame”, a afirmat medicul Virgil Musta.

Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara a primit, luni, o amendă de 5.000 de lei, în urma unui control efectuat de Direcţia de Sănătate Publică Timiş, după ce unitatea medicală a internat pacienţi în condiţii greu de imaginat.

Două fotografii în care sunt imortalizate condiţiile în care sunt cazaţi pacienţii pe Secţia de Pneumologie a Spitalului de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara au fost postate pe Facebook, în urmă cu câteva zile, fiind distribuite de sute de ori. În imagini se poate observa cum bolnavii sunt cazaţi în saloane cu pereţi scorojiţi, mobilier ruginit, iar în loc de perdele, în geamuri au fost puse cearşafuri.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara, medicul Virgil Musta, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că saloanele în care pacienţii au fost fotografiaţi sunt în curs de renovare şi că s-au făcut internări şi acolo din cauza numărului prea mare de bolnavi din ultima perioadă.

De asemenea, şi primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a reacţionat la imaginile de coşmar suprinse în Spitalul de Boli Infecţioase, postând poze care arată un spital curat şi îngrijit. ”Pozele sunt actuale şi prezentarea lor este legitimă”, a scris edilul, dezamăgit că nu se vorbeşte şi despre cealaltă parte a unităţii.

Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ