Naveta elevilor va fi decontată de stat. Ministrul Educației anunță suma alocată unui abonament

23

Statul va deconta naveta elevilor cu sume stabilite printr-o ordonanță a Guvernului. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, potrivit căruia valoarea medie a unui abonament este de 770 de lei per elev pentru 34 de săptămâni.

„Ministerul Educației a fundamentat un echilibru între nevoi reale, disponibilități bugetare și execuțiile anilor precedenți. Spre exemplu, în anul 2019, naveta elevilor a necesitat o sumă de aproape 80 de milioane de lei. Anul acesta, Ministerul Educației are în buget 100 de milioane de lei pentru decontarea navetei. 100 de milioane de lei pentru 130.000 de beneficiari estimați, vreme de 34 de săptămâni ar trebui – asta e durata cursurilor într-un an calendaristic, dar a rămas mai puțin, din păcate – cu o valoare medie de 770 de lei per elev pentru cele 34 de săptămâni”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Pentru prima dată în România, va fi plătită și naveta elevilor care au de parcurs mai mult de 50 de kilometri.

În plus, familia elevului nu mai este nevoită să plătească sumele pentru transportul de la localitatea de domiciliu până la unitatea de învățământ a elevului. Ministerul Educației, prin inspectorate școlare și școli plătește aceste sume care vor fi decontate pe bază de documente justificative la finalul lunii.

LĂSAȚI UN MESAJ