Acuze ale Simonei Neumann îndreptate spre Primărie: „Suntem profund umiliți”

47

Directorul Asociației Timișoara Capitală Europeană a Culturii, Simona Neumann, publică o scrisoare deschisă în care atrage atenția asupra crizei în care se află chiar asociația pe care o conduce.

Simona Neumann susține că firma de consultanță angajată de primărie și echipa administrației locale au încălcat procedurile și chiar legislația în mai multe etape.

“În privința firmei de consultanță angajată de Primărie și a echipei Primăriei care lucrează pentru domnul primar Dominic Fritz la „restartarea” Capitalei Culturale, acestea au încălcat procedurile și chiar legislația în mai multe etape ale colaborării noastre (între Asociație și Primărie). De asemenea, au fost încălcate procedurile Uniunii Europene privind scrierea și transmiterea raportului de monitorizare, precum și principiile cooperării în sensul respectului reciproc”, scrie Simona Neumann.

De asemenea, directorul asociației afirmă că au fost încălcate procedurile Uniunii Europene privind scrierea și transmiterea raportului de monitorizare. În cadrul scrisorii deschise, se mai precizează că a fost creată o atmosferă de nesiguranță atat în randul partenerilor culturali dar și a echipei operative.

“A fost creată o atmosferă de nesiguranță atat în randul partenerilor culturali cu care lucrăm, cat și în rândul echipei operative. Colegii mei, eu însămi, toți suntem supuși unui enorm stres, adică, să răspundem zilnic solicitărilor grupului de consultanță al Primăriei și echipei Primăriei care se ocupă de „restartarea” proiectului și să ascultăm remarci cum că pană acum nu s-a făcut nimic, că programul cultural este incoerent, că am fi lucrat netransparent. Consider că suntem profund umiliți. De ce? Pentru ce? Există rapoarte de monitorizare ale Comisiei Europene că echipa Asociației a implementat bine proiectul, rapoarte de audit că banii au fost cheltuiți corect”, mai scrie directorul asociației.

LĂSAȚI UN MESAJ