Muzicieni din vestul țării, izolați la domiciliu după un turneu de 50 de zile în China. „Nu am fost informați de coronavirus”

64

Mai mulţi muzicieni din Cluj şi Arad, care s-au întors din China sunt izolaţi la domiciliu pentru 14 zile. Iasmina Breşneni, instrumentist, a declarat, pentru Mediafax, că după turneul din Wuhan nimic nu le-a atras atenţia artiştilor şi au aflat de coronavirus doar când au ajuns acasă. În turneu au fost 50 de muzicieni din șapte orașe – Timișoara, Arad, Oradea, Cluj-Napoca, Brașov, București și Constanța.

„Turneul în China a început în data de 3 decembrie şi s-a terminat în data de 20 ianuarie. Nu am ştiut, la început, absolut nimic despre virus şi nici nu exista acea problemă de care am auzit abia când am ajuns acasă. Am fost în acel oraş, dar am fost la început, pentru a pune viza de şedere. Am stat o zi. În perioada în care s-a declanşat virusul nu am trecut pe acolo. Oamenii acolo merg cu măşti pe stradă pentru că aerul este poluat şi majoritatea poartă pe stradă sau în încăperi acele măşti, ceea ce am făcut şi noi. Am purtat măşti pentru a ne feri de aerul poluat”, a declarat, pentru Mediafax, Iasmina Breşneni, artist instrumentist Filarmonica Arad.

Iasmina Breşneni a povestit că în China artiştii români au avut 30 de spectacole.

LĂSAȚI UN MESAJ