Muniție descoperită în vestul țării! Au intervenit pirotehniștii

83

Echipa pirotehnică a ISU Caraș Severin a intervenit, vineri, în Reșița, în Parcul Siderurgistului, pentru asanarea unei bombe de aruncător de artilerie cal. 120 mm, găsită de muncitorii care efectuau lucrări în zonă.

„Muniția a fost cercetată, identificată, ridicată și transportată la depozit în vederea distrugerii. Este a doua misiune a pirotehnicienilor în acea zonă, în ultima perioadă. În data de 17.10.2018 s-a găsit un proiectil exploziv cal. 76 mm. Muncitorii au reacționat corect în ambele cazuri. Au întrerupt imediat activitatea, s-au îndepărtat și au apelat 112 pentru a anunța găsirea muniției”, transmite ISU Caras Severin.

Conform legislației în vigoare, pentru prevenirea accidentelor în cazul descoperirii munițiilor neexplodate, cetățenii trebuie:

a) să anunțe de urgență prin SNUAU 112 despre descoperirea de muniții neexplodate; b) să nu miște de pe loc munițiile descoperite neexplodate;

c) să respecte regulile și măsurile stabilite pentru zonele cu risc la descoperirea munițiilor neexplodate;

d) să nu dezmembreze sau să predea muniții neexplodate la operatorii economici care au ca obiect de activitate colectarea deșeurilor metalice;

e) să nu folosească munițiile descoperite pentru improvizarea diferitelor dispozitive;

f) să nu lovească, să taie sau să demonteze munițiile neexplodate;

g) să nu aprindă focul în apropierea munițiilor descoperite neexplodate.

LĂSAȚI UN MESAJ