Motivul achitării șefului CJAS Timiș, acuzat de protejarea mafiei decontărilor fictive

445
Fostul şef al CJAS Timiş Cristian Careba a fost trimis în judecată în 2015 pentru conflict de interese, complicitate la înşelăciune şi spălare de bani. Prin rechizitoriul de peste 2.000 de pagini, procurorii Parchetului General l-au acuzat pe Careba de conflict de interese pentru că, în calitate de şef al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Timiş, a semnat mai multe contracte între Casa de Asigurări Timiş şi spitale sau clinici care aveau contract de asistenţă în domeniul IT cu firma sa, SC Scrif Net SRL.
Judecătorii Tribunalului Timiş au redactat motivarea sentinţei prin care fostul şef al Casei de Asigurări de Sănătate Timiş şi fost director în cadrul Direcţiei Antifraudă din cadrul CNAS, Cristian Careba, a fost achitat în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru conflict de interese, complicitate la înşelăciune şi spălare de bani.
Magistratul care a judecat procesul pe fond l-a declarat nevinovat pe Careba pentru conflict de interese după ce infracţiunea a fost, practic, dezincriminată de coaliţia PSD-ALDE prin modificarea definiţiei infracţiunii.
Sentinţa Tribunalului Timiş nu este definitivă, fiind atacată cu apel.

Citește sentința Tribunalului Timiș aici.

Sursa: adevărul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ