Moș Crăciun a pornit în călătoria sa de 510 milioane km pentru a duce daruri copiilor. Vezi când ajunge în România, prin satelit

249

Moş Crăciun a pornit astăzi în călătoria sa de 510 milioane de kilometri pentru a duce cadouri copiilor din toată lumea. Moş Crăciun a plecat de la reşedinţa sa din Rovaniemi, de la Cercul Polar, şi va vizita în fiecare minut 390.000 de case unde va lăsa cadouri copiilor. Moşul este urmărit, în fiecare an, de North American Aerospace Defense Command (Norad).

Norad a început urmărirea lui Moş Crăciun, din greşeală, în anul 1955, când o reclamă a fost publicată cu un număr de telefon la care Moş Crăciun putea fi sunat. Numărul respectiv aparţinea colonelului Harry Shoup, care a primit primul apel de la un băiat. În acel moment a început tradiţia de urmărire a Moşului.

În fiecare an, mii de voluntari răspund apelurilor telefonice şi e-mail-urilor trimise de copii şi adulţi din toată lumea.

Moş Crăciun călătoreşte cu viteza de de 10.703.437,5 km/h, iar dacă în fiecare casă se află trei copii, Moşul trebuie să facă 233.000.000 de opriri.

Prima oprire a lui Moş Crăciun este Republica Kiribati, 32 de atoli din Oceanul Pacific, înainte de a face înconjurul lumii.

În România, Moş Crăciun va ajunge în jurul orei 22:00. Traseul poate fi urmărit în permanenţă pe noradsanta.org.

LĂSAȚI UN MESAJ