22 C
Timișoara
miercuri 12 iunie 2024

Mollahul a „înviat” într-o înregistrare: nu am murit!

Se vorbea că ar fi murit într-o clinică! Talibanii au difuzat însă o înregistrare audio cu liderul lor, mollahul Akhtar Mohammad Mansour, pentru a contracara zvonurile.

Se vehicula că a fost rănit sau ucis într-un schimb de focuri între facţiuni islamiste rivale, în Pakistan, săptămâna aceasta, în casa unui alt lider insurgent, mollahul Abdullah Sarhadi.

Mai mulţi membri ai mişcării talibane susţineau că mollahul a fost internat într-o clinică privată, cu răni provocate de gloanţe de pistol-mitralieră AK-47, şi că ar fi încetat din viaţă.

Mollahul susţine că zvonurile privind rănirea sa au fost lansate intenţionat: „Este propaganda inamicului!

Talibanii au negat în mod repetat că mollahul a fost rănit. Sâmbătă, în 16 minute de discurs, mollahul afirmă că zvonurile privind rănirea sa au fost lansate intenţionat pentru a genera diviziuni în rândul talibanilor: „Sunt printre oamenii mei. Acest incident nu s-a întâmplat niciodată şi nu este adevărat. Aceasta este propaganda inamicului”.

Deocamdată, nu se poate verifica dacă vocea din înregistrare chiar îi aparţine lui Akhtar Mohammad Mansour, dar talibanii susţin că el este. Akhtar Mohammad Mansour a devenit numărul unu în ierarhia mişcării talibane, după confirmarea morţii fondatorului mişcării, mollahul Mohammad Omar, însă autoritatea sa a fost contestată de unele facţiuni ale mişcării, care l-au acuzat că a ascuns decesul mollahului Omar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :