Modificările legislative cresc prețul de modernizare a Căii Bogdăneştilor

91

Modernizarea Căii Bogdaneștilor din Timișoara costă mult mai mult decât au anticipat autoritățile locale. Potrivit acestora, rata inflației și schimbările legislative au dus la majorarea valorii investiției de la sub 100 de milioane de lei, în 2009, la aproape 150 de milioane de lei, în prezent.

„Din anul 2009 şi până în prezent au intervenit mai multe situaţii care determină actualizarea Studiului de fezabilitate, cum ar fi rata inflaţiei, modificarea cotei TVA și modificările legislative. În situaţia în care, după aprobarea indicatorilor tehnico-economici, apar schimbări care determină modificarea în plus a valorilor maximale şi/sau modificarea în minus a valorilor minimale ale indicatorilor tehnico-economici aprobaţi ori depăşirea intervalelor prevăzute la alin. (5), sunt necesare refacerea corespunzătoare a documentaţiei tehnico- economice aprobate şi reluarea procedurii de aprobare a noilor indicatori, cu excepţia situaţiilor de actualizare a acestora prevăzute în Legea nr. 500/2002, cu modificările şi completările ulterioare”, motivează Direcția Edilitară a Primăriei Timișoara creșterea de preț.

Calea Bogdaneștilor urmează să fie reabilitată cu tot cu linii de tramvai. Sunt peste 2 kilometri de șine duble pe stradă și aproape 36.000 de metri pătrați de carosabil de modernizat. De asemenea, aici se vor reface și pistele de biciclete în lungime de 4 kilometri.

Executivul Primăriei Timișoara vrea să ceară fonduri europene pentru această investiție. De aceea, a întocmit un proiect de hotărâre pentru actualizarea studiului de fezabilitate cu noile sume. Aleșii locali trebuie să aprobe acest proiect pentru a putea fi depus spre finanțare.

LĂSAȚI UN MESAJ