Modificări în Învățământ în 2018: Bacalaureat în două etape, salariile profesorilor vor fi date prin inspectorate și un program de formare pentru dascăli

1177

Anul 2018 aduce noi modificari in Invatamant. Ministerul Educatiei introduce examenul de Bacalaureat sustinut in doua etape, un program de formare pe durata a patru ani pentru profesori, iar salariile cadrelor didactice se vor da prin inspectorate. La acestea se adauga digitalizarea examenelor nationale, dar si cateva zeci de reguli noi pentru elevi.

Masurile anuntate de ministrul Educatiei, Liviu Pop, vor aduce schimbari importante in sistemul de invatamant romanesc, insa nu toata lumea este multumita de modificarile si nuantarile aduse.

Una dintre cele mai importante modificari o reprezinta introducerea, din 2018, a examenului de Bacalaureat in doua etape. Astfel, probele orale și competențele digitale vor începe în a doua jumătate a lunii februarie. Va fi doar încălzirea, pentru că la probele orale elevii nu primesc note, ci doar calificative: mediu, avansat sau experimentat. Practic, doar cine nu se prezintă sau refuză să răspundă pică testul. Greul vine abia în vară, în a doua etapă a bacalaureatului, când absolvenții de liceu vor susține probele scrise.

Citește mai mult aici: http://www.hotweek.ro/modificari-in-invatamant-in-2018-bacalaureat-in-doua-etape-salariile-profesorilor-vor-fi-date-prin-inspectorate-si-un-program-de-formare-pentru-dascali/

Inspectorul școlar general Ioan Benga a confirmat că, începând cu anul 2018, salariile personalului didactic vor fi calculate și plătite direct de către Inspectoratul Școlar.

LĂSAȚI UN MESAJ