Misiune dificilă pentru salvamontiștii care au intervenit la Cascada Vânturătoarea! Vezi cum s-a finalizat

140

Acțiunea de ieri după amiază, de salvare a vieții unui bărbat care a escaladat stânca din Vânturătoarea, recunoscută a fi cu un risc ridicat de periculozitate s-a încheiat aseară târziu. Accidentatul a fost predat de salvamontiști la ambulanță .

A fost o acțiune de salvare extreme de dificilă în valea Cernei, zona cascada Vanturatoarea. Formatia Salvamont Herculane din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont Caraș-Severin, cu salvatorii angajați și cu voluntari din rândul alpinițtilor cu experiență din localitate, a intervenit pentru recuperarea, acordarea primului ajutor medical și evacuarea unei persoane accidentate în zona cascadei. (Foto arhiva Salvamont).

‘Persoana accidentată este un bărbat în vârstă de 34 de ani, din Timișoara. Operațiunea a fost îngreunată, atât din cauza faptului că traseul în zonă este unul dificil, cât și a faptului că persoana accidentată a fost supraponderală. Salvamontiștii au reușit, totuși, să ajungă la ea și să o aducă până la ambulanță’, a declarat șeful Serviciului Salvamont Salvaspeo Caraș-Severin, Valentin Balaban.

LĂSAȚI UN MESAJ