Misiune de căutare pe râul Timiş şi concurs aeronautic

470

Salvatorii voluntari organizează o misiune de salvare pe albia râului Timiş. Nu pentru că s-a rătăcit cineva ci în cadrul unei acţiuni de cercetare organizată de SALVO, serviciul voluntar de intervenţii în situaţii de urgenţă. De asemenea, va avea loc şi un concurs aeronautic cu aparate de zbor ultrauşoare.

„În perioada 20-22 mai 2016, Formaţiunea de Intervenţie Rapidă “SALVO” din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara, în parteneriat cu Secţia de Paramotor a C.S. Universitatea de Vest din Timişoara, organizează evenimentul Timişoara Paramotor Open 2016. Acesta va cuprinde atât un concurs aeronautic de aeronave ultrauşoare – clasa motoparapantă, cât şi o amplă acţiune de cercetare/căutare/salvare cu sprijin aerian, a persoanelor aflate în situaţii de urgenţă”, transmite SALVO.

Simularea misiunii de cercetare/căutare/salvare a persoanelor aflate în situaţii de urgenţă va avea loc duminică, 22 mai, între ora 08:00 şi 12:00.

„Această operaţiune are ca scop armonizarea activităţilor partenerilor implicaţi în acţiune, viteza de reacţie a partenerilor publici şi privaţi aflaţi pe raza judeţului Timiş, precum şi cea a voluntarilor care doresc să acorde sprijin în astfel de situaţii”, mia spun cei de la SALVO.

Operaţiunea de cercetare/căutare/salvare va beneficia de sprijin aerian. Zona de căutare stabilită de specialişti cuprinde albia râului Timiş, pe o distanţă de 10 km, pădurea din proximitatea comunei Giroc şi terenurile agricole din vecinătate.salvo-1

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ