INEDIT: Proiectorul inteligent care ne aduce la viață filme pe perete sau tavan, realizat de un timișorean

1546
proiector lighty

Timișorenii sunt creativi. O demonstrează ultimele invenții realizate de mai mulți tineri din oraș. Printre acestea se numără și Lighty, cel mai mic proiector care se împrietenește cu inteligența robotică. Acesta ne aduce la viață filmele, jocurile, muzica și prezentările pe orice perete sau tavan, proiectându-le la distanțe și unghiuri fin ajustabile. Proiectorul Lighty este ușor de manevrat, mobil, nu are nevoie de cabluri și are o autonomie de cinci ore. Produsul a avansat rapid în ultimele luni, evoluând acum în centrul unei campanii Indiegogo.

Alături de Lighty și alte cinci invenții interesante din Timișoara au fost selectate pentru a trece în a doua etapă a competiției Innovation Labs. Și anume, o perioadă de mentorat și dezvoltare a prototipului inițial către un produs care să combine excelența tehnică și orientarea către nevoile reale ale utilizatorilor.

Astfel, timp de aproape trei luni, cele șase echipe au participat săptămânal la workshop-uri și întâlniri cu mentorii, specialiști în domeniul tehnologiei și antreprenori de top, timp în care au lucrat la dezvoltarea și rafinarea prototipurilor lor.

Urmează ca proiectele realizate de cele șase echipe din Timișoara să participe, în data de 26 mai, la evenimentul DemoDay din București, alături de finaliștii din Cluj-Napoca, Sibiu și București.

LĂSAȚI UN MESAJ