Laurențiu Bora, singurul candidat independent la Primăria Reșiței, continuă campania electorală. Din arestul la domiciliu

912

Răsturnările de situație, loviturile de alcov, anchetele penale apărute cu o anumită frecvență, vizând oameni importanți din funcții importante, care astfel au fost nevoiți să renunțe la ele, au dominat viața cărășeană de mai bine de un an încoace.

Una dintre acestea este și postura singurului candidat independent la primăria Reșiței, Laurențiu Bora, om de afaceri din municipiu, proprietarul unui cunoscut restaurant. Pentru el, judecătorii Tribunalului Caraș-Severin au dispus miercuri măsura arestului preventiv, la domiciliu, pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj, pe o durată de 30 de zile, de la 18 mai și până la 16 iunie, inclusiv. În urmă cu mai bine de o săptămână, așa cum publicația noastră a scris, în timpul unui control ANAF, Bora a fost implicat într-un incident chiar în restaurantul pe care îl administrează. Anchetatorii susțin că Laurențiu Bora s-a înfuriat în momentul în care i s-a comunicat că restaurantul va fi închis pentru 30 de zile și pe deasupra va fi și amendat, și a sărit cu cuțitul la un ispector financiar, tăindu-l la degetul mâinii stângi. Laurențiu Bora susține însă că ar fi vorba de o încercare din partea ANAF de a-i pune pe butuci afacerea, precum și din partea anumitor grupuri de interese de a-l împiedica să mai candideze.

Candidatul spune că își desfăcea o portocală, iar în momentul în care s-a apropiat de o masă la care stătea un inspector, acesta s-a speriat, a întins mâna în față și s-a tăiat puțin la un deget. De altfel, Laurențiu Bora a depus și el plângere penală față de cei doi inspectori ANAF de la Deva, auzându-i de furt și abuz în serviciu. El susține că cei doi au avut un comportament foarte dur, mai ales în momentul în care, dorind să-și ajute soția, căreia i se făcuse rău, unul dintre inspectori i-ar fi cerut imperativ să stea jos și să nu se miște.

În contextul dat, Laurențiu Bora are obligația de a nu părăsi imobilul fără permisiunea organului judiciar, să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat, să nu comunice cu persoana vătămată sau cu membri de familie ai acesteia, precum şi cu martorii prezenți la incident.

Totuși, Laurențiu Bora nu e împiedicat să-și deruleze în continuare campania electorală. Numai că din arestul la domiciliu această oportunitate pare un fel de glumă sinistră.

LĂSAȚI UN MESAJ