Mircea Ionescu Quintus, președintele de onoare al PNL, a murit

263

Președintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a decedat la vârsta de o sută de ani.

Liderii PNL care participă la Consiliului Național al partidului care are loc la Poiana Brașov au păstrat un moment de reculegere în memoria acestuia.

Mircea Ionescu Quintus a primit anul acesta, la împlinirea vârstei de 100 de ani, Steaua României în grad de ofiţer, „în semn de înaltă apreciere pentru contribuția la viaţa democratică din România, pentru dăruirea de care a dat dovadă de-a lungul întregii sale cariere politice, precum şi pentru exemplul de conduită civică”, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Este, de fapt, o avansare în grad, făcută la propunerea lui Klaus Iohannis. Preşedintele de onoare al PNL a mai fost decorat în trecut, tot de ziua lui, cu Steaua României în grad de cavaler.

Din cei 100 de ani de viață, 80 au fost petrecuți în PNL, Mircea Ionescu Quintus fiind cel mai vechi membru al acestui partid. ”Un singur lucru îmi doresc: sănătate! Deci, să ne fie bine. Să fie mai puține diferențe între bogați și săraci! Ne tragem din daci, bogați sau săraci. Acum doar săracii coboară din dacii!”, a spus Quintus în luna martie a acestui an, de ziua lui.

Președintele României, Klaus Iohannis, a primit cu profundă durere și tristețe vestea morții domnului Mircea Ionescu Quintus, președinte de onoare al Partidului Național Liberal.

„Ne-am despărțit astăzi de un adevărat senior al politicii românești, domnul Mircea Ionescu Quintus. În ciuda secolului zbuciumat pe care l-a traversat, a rămas mereu fidel crezului liberal, cu care s-a identificat și pe care l-a servit fără încetare.

Domnului Quintus îi datorăm multe lucruri bune din viața noastră publică, dar mai ales contribuția la revigorarea unei doctrine democratice în anii ’90 și la dezvoltarea unei culturi a dialogului, civismului și integrității actului politic.

Așa a fost domnul Quintus și așa ne vom aduce aminte de Domnia sa: un om de stat demn și responsabil, senin, cu spirit moderat și profund devotat țării sale. Călătoria seculară a domnului Quintus se încheie aici, însă moștenirea sa politică va rămâne pentru noi o profesiune de credință. Dumnezeu să-l odihnească!”, se arată în mesajul președintelui Klaus Iohannis.

Totodată, președintele României a transmis familiei Ionescu Quintus o scrisoare de condoleanțe.

LĂSAȚI UN MESAJ