Cetăţeni din Kosovo cu acte false, prinşi în trenul Timişoara – Budapesta

86

Doi cetăţeni din Kosovo au încercat să intre ilegal în Ungaria, dar călătoria le-a fost întreruptă de poliţiştii de frontieră de la Curtici. La control, vameşii au descoperit că cei doi deţin acte false.

Bărbaţii, de 37 şi 45 de ani, călătoreau cu trenul pe ruta Timişoara – Budapesta, când au fost prinşi. Ei doreau să ajungă în Elveţia.

„Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentele prezentate sunt false, neîndeplinind condiţiile de formă şi de fond ale unui document autentic, motiv pentru care bărbaţii au fost conduşi la sediul poliţiei de frontieră, pentru cercetări”, transmite Poliţia de Frontieră.

Bărbaţii nu deţineau vize pentru spaţiul Schengen, aşa că şi-au procurat acte false din Serbia. Acestea aveau însemnele specifice Bulgariei.

„Faţă de cele constatate, bărbaţii au declarat că au obţinut documentele falsificate în Serbia, de la o persoană a cărei identitate nu o cunosc, contra sumei de 2000 euro şi au mai relatat faptul că doreau să ajungă în Elveţia, recurgând la această metodă pentru că nu posedau o viză valabilă”, mai spun poliţiştii.

LĂSAȚI UN MESAJ