Ministrul Transporturilor spune că preferă calitatea, nu respectarea termenelor. Nu avem însă nici una, nici alta

150

Lotul 3 din autostrada Lugoj – Deva, programat pentru deschidere în luna august 2017, suferă o nouă amânare. Asta după ce chiar în această lună o parte a terasamentului s-a prăbuşit, iar cei de la CNAIR au cerut analize amănunţite. În timp ce drumarii spun că sunt anomalii, ministrul Transporturilor spune că preferă calitate şi nu respectarea termenelor.

„Am spus că până la sfârşitul anului voi inaugura un număr de kilometri, 90 de kilometri. Primii 15 i-am dat în folosinţă pe Lugoj Deva lotul 2, urmând să deschidem lotul 3 şi patru Sebeş – Turda, lotul 3 şi 4 Lugoj – Deva şi intrarea în Bucureşti, cei 3 kilometri. Am discutat cu constructorii, fiecare şi-a asumat termenele, şi pe lotul 4 Lugoj Deva şi pe lotul 3 şi 4 Sebeş- Turda. Pe lotul 3 Lugoj – Deva vreau să văd şi din punct de vedere a calităţii că se respectă toate specificaţiile ca să nu avem probleme. Nu putem deschide o autostradă şi apoi să ne trezim că participanţii la trafic au probleme”, a spus ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Potrivit şefului CNAIR, analiza de pe lotul 3 nu este gata, dar sunt probleme de calitate pe care le va remedia constructorul.

„Avem rezultate preliminare pe Lugoj – Deva lotul 3. Sunt probleme de calitate care vor fi rezolvate de antreprenor. Comisiile noastre, care fac controale inopinate, au sesizat aceste anomalii. Eu cred că trebuie să intensificăm aceste controale, să stăm lângă antreprenor astfel încât să îşi respecte termenele contractuale. Nu le respectă, înştiinţări de remediere, ajungem până la reziliere”, a spus Ştefan Ioniţă, directorul CNAIR.

Aşadar, nu vom circula între Timişoara şi Deva decât la finalul anului şi asta dacă nu mai apar probleme.

LĂSAȚI UN MESAJ