Ministrul Educației vrea să desființeze două licee din Timiș!

2889

Cu toate rezultatele bune de anul acesta de la bacalaureat, există şi licee în ţară unde rata de promovare a fost zero.

În opt instituţii, niciun elev nu a reuşit să treacă examenul maturităţii. Cele mai multe sunt licee tehnologice, iar ministrul Educaţiei a anunțat că intenționează să le desființeze.

Din cele opt licee, două sunt din Timiș, unul din Orțișoara și unul din Timișoara.

Nouă elevi de la Liceul Tehnologic Agricol din comuna Orţişoara, judeţul Timiş, s-au înscris anul acesta pentru examenul de maturitate. Niciunul dintre ei nu s-a mai prezentat însă la probele scrise, astfel că toţi au picat examenul.

Liceul din Orţişoara nu este singura unitate de învăţământ din Timiş unde rata de promovare este zero. Împarte topul ruşinii cu un liceu privat din Timişoara. La Liceul Teoretic Socrates din Timișoara, s/au înscris la bacalaureat 5 elevi. S-a prezentat la examen însă doar unul singur, iar acesta nu a reușit să ia notă de trecere.

Elevii care au picat în prima sesiune sau nu s-au înscris, mai au o şansă în toamnă. A două sesiune începe de 21 august. Absolvenţii de liceu pot susţine examenul de bacalaureat de două ori gratuit, după care plătesc o taxă.

Liceele unde niciun absolvent nu a luat medie de trecere la bacalaureat vor fi desfiinţate. Elevii care au picat în prima sesiune sau nu s-au înscris, mai au o şansă în toamnă. A două sesiune începe de 21 august. Absolvenţii de liceu pot susţine examenul de bacalaureat de două ori gratuit, după care plătesc o taxă.

LĂSAȚI UN MESAJ