Ministrul Culturii: Proiectul Timişoara 2021, extrem de important pentru România

52

Ministrul Culturii, Daniel Breaz, a declarat vineri, la Timişoara, că proiectul Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021 este unul extrem de important pentru România, Guvernul alocând recent aproape 52 de milioane de lei pentru evenimentele pe care Asociaţia Timişoara CCE 2021 le va organiza până în anul 2022.

„Este un proiect extrem de important pentru România. Sibiul – capitală culturală europeană (în anul 2007, n.r.) a avut un rol secundar, dar acum suntem în rolul principal; astfel că girul pentru Timişoara CCE 2021 este extrem de important pentru România. Am conştientizat acest lucru şi am urgentat cât posibil ca structural să putem avea la nivelul Guvernului României actele normative necesare funcţionale şi să putem derula proiectele pentru Timişoara Capitală Culturală Europeană. (…) Aportul financiar al Guvernului României va fi în această perioadă de aproape 53 de milioane de lei”, a afirmat ministrul Daniel Breaz

Ministrul CIN a subliniat că rolul principal al acestei Capitale Culturale Europene este de a scoate în evidenţă toate atuurile cetăţii, care o pot introduce într-un select club cultural european. Daniel Breaz a asigurat că Timişoara va avea toată susţinerea Guvernului pentru desfăşurarea acestor activităţi, fiind vorba despre un proiect naţional, în egală măsură şi unul local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.