Miniștrii Shhaideh, Plumb şi Cuc demisionează din Guvern

114

Trei miniștri din cabinetul Tudose și-au prezentat demisiile în cadrul Comitetului Executiv Național al PSD. Este vorba despre ministrul Dezvoltării Regionale, Sevil Shhaideh, ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, și ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

La finalul ședinței, care a durat aproape șase ore, președintele PSD Liviu Dragnea a explicat că foarte mulţi colegi din PSD au dorit să îşi exprime susţinerea pentru Rovana Plumb şi Sevil Shhaideh, care şi-au menţinut decizia de a-şi prezenta demisiile. Și Răzvan Cuc şi-a prezentat demisia, a confirmat Liviu Dragnea, care a lăudat activitatea acestuia, precizând însă că au existat probleme de comunicare.

“Toţi colegii au adus argumente ca cele două colege să nu plece din Guvern (…) După toate orele de discuţie şi încă una cu ele, separat, toată lumea le-a cerut să rămână în Guvern. La final şi-au menţionat decizia de a demisiona, că nu vor să pună sub semnul întrebării posibilitatea ca PSD să rămână la guvernare”, a spus Liviu Dragnea. „Aproape toată lumea a plecat supărată”, a mai spus Dragnea.

Potrivit liderului PSD, Sevil Shhaideh a subliniat că „nu mai poate duce această povară”, presiunea fiind foarte mare. Dragnea a punctat că în aceeaşi situaţie este şi Rovana Plumb.

„PSD a trecut printr-o cumpănă foarte mare”, a mai spus liderul PSD, care a recunoscut că a discutat zilele trecute cu Mihai Tudose despre demisia acestuia din fruntea Guvernului.

Premierul Mihai Tudose a declarat, referindu-se la situaţia din PSD din ultimele zile, că nu a fost un război şi nu este un câştigător.

“Da, am spus că îmi dau demisia dacă îmi cere partidul, nu am venit cu guvernul de acasă. Sunt dispus să trag în fiecare zi dacă îmi cere partidul sau dacă constat că nu mai sunt în stare să pot îndeplini programul de guvernare. Din păcate, pentru unii prieteni, cu ghilimelele de rigoare, nu a fost un război, nu este un câştigător. Încercăm ca după această seară lungă câştigător să fie partidul şi prin partid, Guvernul şi ţara”, a spus premierul, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Tudose a mai spus că că nu are absolut nimic să le reproşeze miniştrilor Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb, exprimând speranţa că Shhaideh, după demisie, va accepta să lucreze în aparatul guvernamental.

Liderii PSD se reunesc vineri, la ora 12:00, într-o nouă şedinţă a Comitetului Executiv Naţional.

Sursa: Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.