Nu au învățat nimic din epidemia de rujeolă. În Caraș-Severin sunt părinți care refuză vaccinarea copiilor

117

Direcția de Sănătate Publică Caraș-Severin continuă acțiunea de mediatizare și responsabilizare a părinților privind importanța vaccinării copiilor.

Pe lângă o susținută campanie de informare și conștientizare a părinților privind importanța vaccinării copiilor, instiuția desfășoară în prezent și o acțiune de vaccinare rujeolică suplimentară avându-se în vedere focarele cu care județul s-a confruntat. Purtătorul de cuvânt al DSP Caraș, Daniel Botgros, a precizat că în momentul de față  conștientizarea și receptivitatea  privind vaccinarea în județ se află la un nivel nesatisfăcător, existând încă în județ cazuri în care părinții refuză vaccinarea copiilor.

“Este vorba despre un apel pe care conducerea Direcției de Sănătate Publică urmează să îl facă și îl face prin presă către medicii de familie, către părinți, să-și vaccineze copiii! Există în continuare refuzul unor părinți să-și vaccineze copiii”, a precizat Daniel Botgros.

Reprezentanții Direcției țin să-i informeze pe părinți că toate vaccinurile sunt importante și că prin acestea au fost eradicate numeroase boli care în trecut au secerat sute de vieți omenești.

“Este foarte importantă nu numai vaccinarea cu vaccinul ROR, vaccinul antirujeolic, antioreon și antirubeolă, ci toate tipurile de vaccin pe care Direcția de Sănătate Publică le are de transmis către medici, către spitale, către cei care trebuie să efectueze această vaccinare”, a mai spus purătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin.

În acest moment, cazurile de rujeolă în Caraș-Severin sunt foarte rare, ajungându-se la unul-două cazuri pe lună.

Prin campania de recuperare vaccinală pe care DSP Caraș-Severin a demarat-o în ultimele trei luni s-a ajuns la un număr de 3.722 de copii vaccinați în perioada iulie-septembrie, ceea ce înseamnă o creștere a ratei de vaccinare în județ. Mai exact, 5.797 de copii au fost catagrafiați în luna iulie, din care  vaccinați 1.299 de copii, 4.617 catagrafiați ca fiind eligibili la vaccinare și vaccinați 1524 – în august, iar în septembrie 3296 -catagrafiați, din care vaccinați 899.

LĂSAȚI UN MESAJ